Om EasyCredit

Alla skulle vi väl vilja leva i en värld utan ekonomiska begränsningar, i en värld där alla räkningar med enkelhet blir betalda varje månad och du har ändå pengar kvar på kontot efteråt. Så ser det tyvärr inte ut för alla. För många av oss kommer det ibland månader då pengarna helt enkelt inte räcker till. Månader då räkningar får släpa efter till nästkommande månad. Det kan vara en lösning, om fordringsägaren eller räkningsmottagaren går med på att vänta i en månad med att få sina pengar. Men vad gör du om det inte lyckas? Du kanske inte har någon vän eller släkting att låna pengar av. Då kan EasyCredit vara till din hjälp.

EasyCredit är ett kreditföretag som drivs av Easy Investments Nordic AB, de är registrerade hos Finansinspektionen vilket innebär en stor säkerhet för dig som låntagare. EasyCredit är en av de största aktörerna på den snabbt växande marknaden för snabba och små krediter till privatpersoner. Den affärsidé som senare lade grunden för EasyCredit är att de vill vara den kreditgivare på marknaden som kan ge snabba besked med långa öppettider och kunna garantera fokus på kunden och dennes säkerhet.

Jämför smslån här

Att ansöka om ett lån på EasyCredit är precis som namnet antyder, mycket enkelt. Det enda du behöver göra är att skicka ett sms med texten LÅNA till angivet nummer. Inom ett par minuter får du ett sms med en kod. Nu har du två möjligheter.

Det ena är att fylla i den färdiga ansökningsblanketten i ditt sms och skicka in till EasyCredit. De gör då en sedvanlig kreditprövning på dig för att fastställa din återbetalningsförmåga. Inom ytterligare ett par minuter erhåller du ett sms med lånebesked, blir du beviljad lånet utbetalas det direkt.

Ditt andra alternativ är att surfa in på EasyCredits hemsida och fylla i den färdiga ansökningsblanketten som du finner där. Då måste du använda koden i ditt sms för att styrka din identitet. EasyCredit gör då den sedvanliga kreditprövningen på dig. Inom deras generösa öppettider tar de sedan kontakt med dig och om du blir beviljad ditt önskade lån utbetalas den direkt till ditt konto.

Beroende på vilken bank du har, tar det olika lång tid innan pengarna finns till ditt förfogande.

Lånebelopp och återbetalning
På EasyCredit kan du låna 1000 kronor, 2000 kronor eller 3000 kronor till mycket låga avgifter. Egentligen kan man inte kalla detta för ett lån i vanlig bemärkelse, då du inte betalar någon ränta eller har amortering. Istället betalar du en fast avgift på hela summan och lånet ska vara helt återbetalat på 30 dagar. Hur hög avgiften är varierar beroende på hur högt lånebeloppet är. Givetvis har du som låntagare rätt att återbetala hela lånebeloppet innan dessa 30 dagar har löpt ut.

Allmänna villkor för lån på EasyCredit
För att få låna pengar på EasyCredit krävs det att du är minst 18 år gammal, folkbokförd i Sverige och inte har några betalningsanmärkningar.