Om Pengos

Pengos är ett privatägt bolag som har sitt säte i Göteborg. Det grundades år 2007 av Adacta Investment Group AB och har sedan dess vuxit till att bli ett av de största aktörerna på den svenska marknaden för minilån och snabblån. Den tanke de hade när Pengos grundades var att erbjuda snabba, kortare lån till låg kostnad till privatpersoner i Sverige. Detta blev till den affärsidé som nu bygger upp hela organisationen.

Bank Lånebelopp Kostnad Ansökningsavgift Lånets längd
Pengos
1,000 kr
2,000 kr
3,000 kr
4,000 kr
245 kr
445 kr
545 kr
690 kr
25 kr
25 kr
25 kr
25 kr
30 dagar


Ansök här

Behovet av snabba lån och krediter är någonting som kan rädda dig från påminnelseavgifter, inkassokrav och kanske rent av betalningsanmärkningar. Idag finns det bolag som specialiserat sig på just sådana behov och kan hjälpa dig som privatperson.

Vi lever i ett kapitalistiskt samhälle där snabba beslut leder till snabba och oväntade kostnader. Snabba ekonomiska beslut är någonting som tyvärr är omöjligt att undvika i dagens samhälle och leder ibland till att lönen inte räcker till. När räkningarna är betalda och maten är köpt kanske kontot är ganska tomt. Dyker det då upp en oväntad utgift kan det vara förödande för ekonomin. Har du tur kanske du har en liten buffert på ett sparkonto. Men hade det inte varit roligare att kunna hitta på någonting trevligt till semestern?

Det är enkelt att låna pengar på Pengos. De alternativ du har är att antingen surfa in på deras hemsida och fylla i ett färdigt ansökningsformulär. Din ansökan prövas individuellt och de gör en enklare kreditprövning på dig för att fastställa din återbetalningsförmåga. Sedan får du svar via e-post eller telefon omgående. Pengarna förs över till ditt konto direkt och beroende på vilken bank du har tar det olika lång tid innan pengarna finns till ditt förfogande.

Det andra alternativet, som även är det lättaste är att skriva ett enkelt sms till Pengos, då erhåller du inom några sekunder en ansökningskod som du använder enligt anvisningarna. Inom några minuter får du ett lånebesked.

På Pengos kan du enkelt låna 1000, 2000 eller 3000 kronor helt utan ränta. Det enda du betalar är en mindre avgift som varierar i storlek beroende på lånebeloppet. En del av Pengos affärsidé är att avgiften ska vara den lägsta och mest attraktiva på marknaden. Anledningen till att Pengos kan erbjuda så pass låga avgifter är att de har en helt automatiserad och effektiviserad lånehanteringsprocess. Avgifterna är 245 kronor vid lån av 1000 kronor, 445 kronor vid 2000 kronor och 545 kronor vid lånebelopp på 3000 kronor. Oavsett hur mycket eller lite pengar du lånar är återbetalningstiden alltid 30 dagar.

Vid brist på inkomst eller om du har betalningsanmärkning kan det vara mycket svårt att bli beviljad lån och krediter hos många aktörer. Pengos ser inte dessa detaljer som ett hinder. Du kan bli beviljad ett minilån trots brist på inkomst eller betalningsanmärkning. Dock finns det givetvis en gräns, men de ser inte alltid detta som hinder då de vill kunna ge alla människor en chans. Ett råd är att aldrig låna pengar om du inte är helt säker på att du kan återbetala hela beloppet inom 30 dagar.