Meny Stäng

Kan vem som helst ta ett SMS lån?

kan man ansöka om smslån?

Sms lån är något som har blivit en bra, och även nödvändig, lösning för många människor. Sms lån brukar även kallas för snabblån, av den anledningen att det går snabbt att både ansöka och få svar om lånet. Det finns många låneinstitut som erbjuder sms lån, och alla kan ha olika processer och regler kring hur ansökningsförfarandet går till. Det är bra att jämföra de olika låneinstituten med varandra för att se över vad som passar ens egen situation bäst.

Vem kan ta ett sms lån?

Vem som kan få ett sms lån beviljat kan skilja sig bolag emellan, beroende på vilka riktlinjer som finns uppsatta. Generellt behöver du vara 18 år för att få ett lån beviljat, även ha en ekonomisk situation där lånet kan betalas tillbaka. Låneinstituten tar en kreditupplysning för att göra bedömningen om lånet är möjligt att betala tillbaka eller inte.

Innan det ansöks om ett sms lån är det viktigt att göra en plan för ens egen ekonomi för att säkerställa att lånet kan betalas tillbaka inom utsatt tid. Det finns olika belopp på ett sms lån, och skulle ett högre belopp inte beviljas finns ändå chans att få ett lägre belopp utlånat till sig.

Ansökan om sms lån

Ansökan av ett sms lån går snabbt och görs digitalt. Hos bolagen uppges det inom vilken tidsram svar erhålles på ansökan. Under den tiden gör bolaget en kreditupplysning för att försäkra sig om att den som ansöker om lånet har möjlighet att betala tillbaka det. Om det finns funderingar kring ansökan eller om komplettering behövs av den sökande, återkommer låneinstitutet till den sökande. Det kan även finnas önskemål att den sökande ska ha en borgenär för lånet, om de grundläggande kraven inte är uppfyllda hos den sökande.

Ansökan om sms lån

Regler och krav för sms lån

Förutom krav på den sökande av sms lån, finns det även riktlinjer för hur lånet ska betalas tillbaka. Redan vid ansökningstillfället uppges det när lånet ska ha återbetalats. Vid ett snabblån är det ofta högre räntor än ett banklån, det är av den anledningen att det är lägre krav som ställs på den sökanden än ett banklån. Om lånet inte betalas i tid kommer extra avgifter att tillkomma, även det finns angivet redan innan lånet tas. Med en god kontakt med låneinstitutet kan det vara möjligt med en förskjuten betalningsplan, vilket kan vara en möjlighet om svårigheter med återbetalningsplanen uppkommer.