Meny Stäng

Vad behövs för att ta ett smslån?

För att få ta ett smslån måste man uppfylla en del krav. Man måste till exempel vara myndig och man måste ha ett svenskt personnummer. I vissa fall krävs också att man har en godkänd kreditvärdighet. Det är dock inte alla långivare som kräver det eftersom ett smslån oftast är på ett relativt litet belopp. Dock kan de ta en kreditupplysning ändå, men kan samtidigt bevilja lånet trots att man har till exempel betalningsanmärkningar. Men med det sagt är det ingen garanti på att lånet blir beviljat.

Vad är ett smslån?

Till skillnad från andra lån är smslån oftast på mycket lägre belopp som nämns ovan. Det är också därför lättare att bli beviljad ett smslån. Däremot skiljer sig räntan markant från till exempel ett bolån. Räntesatserna brukar oftast vara mycket höga och har man därför ingen möjlighet att betala tillbaka lånet kan man bli skyldig väldigt stora belopp framöver. Att ansöka om smslån brukar oftast vara väldigt enkelt. På respektive hemsida kan man fylla i lite uppgifter och oftast kommer det upp direkt på skärmen om man har blivit beviljad eller ej. Ett smslån betalas oftast ut samma dag, alternativt någon dag senare. Detta är en fördel om man är i behov av pengar snabbt.

När ska man ansöka om ett smslån?

Ett smslån kan medföra väldigt höga kostnader om man inte har möjlighet att betala tillbaka det. Därför är det viktigt att man vet att man har möjlighet att betala lånet i tid. I vissa fall kan långivare ge uppskov på lånet. Men det beror oftast på vilket belopp det handlar om. Att få uppskov är därför inget som är garanterat, eller för den sakens skull rekommenderat. Det är bättre att försöka betala av det överenskomna beloppet på utsatt tid.

Fler långivare

Idag finns det väldigt många långivare som erbjuder smslån. Alla med olika belopp, tidsintervall samt räntesatser. Men i övrigt följer alla långivare samma krav. Personen i fråga måste vara myndig och ha ett svenskt personnummer. Eftersom det finns många olika långivare är det värt att jämföra lånen med varandra. Därmed kan man också få en bra överblick över vilket lån som har högst ränta. Det finns dock en del långivare som erbjuder lån räntefritt om man betalar inom ett visst antal dagar. Detta alternativ är givetvis det bästa om man vill ta ett snabbt lån. Annars bör man se vilken långivare som erbjuder lägst ränta.