Meny Stäng

Viktigt att tänka på när du ska ansöka om ett SMSlån

ansöka om smslån

Snabblån, eller sms-lån som de också kallas, är enkla att ansöka om, och utbetalningarna görs snabbt. Med tanke på detta är det förstås lätt att anta att man inte behöver tänka så mycket innan man ansöker. Så är det dock inte. Det finns flera skäl till att det är viktigt med en viss planering innan du lånar. Vi ska ta en titt på dessa skäl här.

Inte låna från första långivare du hittar online

Det allra första du behöver komma ihåg är att du inte ska låna från den första långivare som dyker upp när du söker. Det kan förstås visa sig att detta är den allra bästa långivaren och då är det fritt fram, men det viktiga är att du verkligen fokuserar på att jämföra vilka alternativ som finns. I och med att det finns så många aktörer inom denna bransch, kan det också finnas stora skillnader. Vissa erbjuder flexibla återbetalningar, andra kräver hel återbetalning redan månaden efter. Det är inte säkert att flexibla återbetalningar alltid är ett bättre alternativ, men det viktiga är att du hittar det som passar bäst för just dig. En annan stor skillnad som kan förekomma är kostnader runt lånet. Vissa kommer med högre ränta än andra, och det kan även finnas skillnader när det kommer till uppläggningskostnad och avikostnad. Även detta är något du bör ta en titt på innan du gör ditt val.

Annat att tänka på

Om du planerar att ansöka om SMSlån finns det ytterligare några saker att tänka på. Det första är din egen ekonomi. Hur ser dina möjligheter att betala tillbaka pengarna ut? Vet du med säkerhet att du kommer ha råd med amorteringen? I så fall finns det naturligtvis inget som hindrar dig från att låna om du behöver. Är du däremot tveksam, eller till och med säker på att det kommer bli svårt att betala tillbaka pengarna bör du fundera över andra sätt att lösa situationen. Det är aldrig en bra idé att låna om du tror att det blir svårt att betala tillbaka.

Hur mycket behöver du låna?

Hur mycket behöver du låna?

Om du landar i beslutet att det är en bra idé att ta ett lån, behöver du fundera över hur mycket du behöver låna. Du ska naturligtvis låna så pass mycket att behovet tillgodoses, men helst inte mer än så. Du ska med andra ord inte låta dig frestas att ta ett större lån än du egentligen behöver. Sätt dig därför och räkna efter hur mycket pengar som behövs, och ansök sedan om just det beloppet. Fundera också över om du klarar att betala tillbaka hela beloppet på en månad. Om du har möjlighet är det förstås det bästa alternativet. Då blir påverkan på din ekonomi väldigt kort. Om du däremot bedömer att det blir för mycket att betala vid ett tillfälle, är det bäst att hitta en långivare som låter dig dela upp återbetalningen. Eftersom sms-lån vanligtvis är relativt små blir det förstås inte någon särskilt lång återbetalningsperiod, men det går ofta att dela upp återbetalningen på mellan 2-6 månader. Exakt vilka möjligheter som finns beror på hur mycket pengar du har valt att låna.

Överväg att välja en kontokredit

Om du vill ta ett sms-lån på grund av att det dykt upp en oväntad utgift, kan det vara en god idé att fundera på att ansöka om en kontokredit i stället. Med en sådan har du en buffert om det dyker upp fler oväntade utgifter. Du betalar naturligtvis bara för den del av krediten du väljer att utnyttja och du kan då dela upp betalningen på en längre tid.