Meny Stäng

Internetlån

Internetlån innebär att du lånar en mindre summa pengar, vanligen 1000-3000 kronor och där ansökan sker direkt online. De finns idag många banker, finansbolag och andra kreditgivare som erbjuder den möjligheten för privatpersoner. Här på Mineline.se har vi sammanställt 13 olika kreditgivare som erbjuder internetlån. Vi har tagit reda på vad var och en tar ut i avgift för lånen, samt presenterar hur lång tid man har på sig innan lånen ska vara återbetalda.

Jämför Internetlån:

Hur fungerar det att ta ett Internetlån?

Att ta ett lån på Internet innebär att du kan befinna dig var som helst, så länge du har tillgång till en dator med Internetuppkoppling. Du behöver inte ringa och boka tid hos en handläggare på banken, för att några dagar senare ta dig upp till banken och ansöka om ett lån, utan du kan i lugn och ro enkelt ansöka om ett internetlån framför din datorskärm.

När du från vår sammanställning av kreditgivare funnit en som du tycker har bäst avgifter. Klickar du på länken som tar dig direkt till det utvalda företagets låneansökningsformulär. När du väl är där fyller du i dina personuppgifter, såsom förnamn, efternamn, personnummer, telefonnummer, ditt bankkontonummer (där du vill ha pengarna insatta) samt valt lånebelopp. Du klickar sedan på ansökningsknappen och din ansökan skickas iväg till vald kreditgivare.

Oftast får du ett besked på din låneansökan omgående om lånet har beviljats eller ej. Rent tekniskt fungerar det så att bankens system automatiskt tar en kreditupplysning från de uppgifter du lämnat i din ansökan. Om du har beviljats lånet sker utbetalningen under kreditgivarens öppettider.

När du väl fått ditt lån godkänt och pengarna insatt på ditt bankkonto, så skickas en faktura ut från banken, på det belopp (kostnaden för lånet) som ska betalas tillbaks. Skulle du inte fått någon faktura är det enklast att kontakta kreditgivarens kundtjänst, antingen via telefon eller e-post och förklara ditt ärende, så skickar de dig en ny.

Recension:

Internetlån
Betygsatt av: Mineline.se
Betyg: 4.9/5